<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=338379230277216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

SmartBoat One i midnattssol

Sensar Marine
Sensar Marine
Del:

Bernt Nilsen var en av de første som forhåndsbestilte SmartBoat One. Båtentusiasten og hobbyfiskeren mener produktet passer for alle båtførere, særlig de lengst nord.

– Jeg har alltid likt gadgets, og har for eksempel GPS-trackere festet på krabbeteinene mine. SmartBoat One oppdaget jeg under «Sjøen for alle» for 2-3 år siden – et produkt jeg umiddelbart syntes virket interessant, forteller Nilsen.

 

Til daglig er han administrerende direktør i Norsk Test AS – et selskap som skreddersyr løsninger for alle områder innen testing. Norsk Test har blant annet stått for driftingen av båtførerregisteret og organisering av båtførerprøven siden 2010, på oppdrag for Sjøfartsdirektoratet.

sm1
Kirkenes Småbåtforening har sitt eget anlegg godt skjermet innerst i Bøkfjorden. Når det er fint høstvær og nordlyset speiler seg i sjøen er det et fantastisk sted å ha båtplass. 
Foto: Bernt Nilsen

Speilblank fjord og midnattssol

Nordlendingens interesse for båtlivet er i aller høyeste grad tilstedeværende også utenom arbeidstiden. Ved siden av å lede det Kirkenes-lokaliserte selskapet, tilbringer Nilsen mye tid på sjøen i sin 32-foter, året rundt.

 

– De beste dagene på sjøen er når jeg og båten plukker opp kona rett etter jobb om sommeren. Når fjorden er speilblank og vi tar middagen ombord og bare tøffer rundt i lyset fra midnattssola, eller nordlyset fra september av.

sm2
– Noe av det fine med å ha båt i Finnmark er at man kan gå i land nesten hvor som helst. Vi har ikke gjestehavner og brygger, men nok av lune bukter hvor vi kan ankre opp, som her i Krokfjorden på Skogerøya. 
Foto: Bernt Nilsen

– Et annet type båtliv

Nilsen har hatt båt i rundt 20 år. De siste 10 årene har han også vært ivrig hobbyfisker i all slags vær, da særlig av kongekrabbe i Varanger- og Bøkfjorden. Da SmartBoat One ble lansert i 2019, var Nilsen en av de første til å forhåndsbestille produktet.

 

– Her oppe i nord har vi nok et litt annet type båtliv enn de som bor i Sør-Norge. Vi ankrer for eksempel opp i bukter og fjorden i større grad enn de i sør. Da er det veldig betryggende å kunne monitorere båtens posisjon og tilstand via appen. Dette gjør at man slipper å fysisk måtte kjøre ned til havnen eller gå ned fra fjellet om man er på fottur, bare for å se hvordan det står til med båten sin


sm3
Som båteier i Kirkenes er Bernt Nilsen en ivrig krabbefisker, her i Bøkfjorden ved Kirkenes. Med størrelse på 4-5 kg gjør det ikke så mye at kvoten på privat fiske er bare 10 krabber pr. år. Foto: Bernt Nilsen

Trygghet for hele familien

Tilgangen til SmartBoat One-appen kan deles med familie og venner. En funksjon Nilsen ser frem til å ta i bruk er sporloggen og livekartet.

 

– Når jeg og kona skal dra på langtur ei helg, kanskje i et område med dårlig mobildekning, vil dét å kunne gi sønnen vår tilgang til å se vår posisjon skape trygghet for hele familien. Da kan gutten vår også se sånn ca. når vi er hjemme igjen, smiler Nilsen.

 

Gadget-freaken i Kirkenes er godt fornøyd både med brukervennligheten og selve sensorsystemet.

– SmartBoat One tilfredsstiller mine ønsker som båtfører og hobbyfisker, og er et produkt som jeg anbefaler til alle som har båt på sjøen.

sm4
– I august har vi ofte det fineste været og man skulle tro man var i Hellas når man ser den flotte stranden og det turkisfargede vannet, sier Nilsen. Bildet er tatt ved Kjøøya ved Varangerfjorden. 
Foto: Bernt Nilsen

Sensar Marine
Sensar Marine
Del: