<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=338379230277216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

SmartBoat One er med Canal Boats Telemark på et spennende elektrisk båteventyr

Sensar Marine
Sensar Marine
Del:

Canal Boats Telemark går inn i sin første sesong med utleie av elektriske cabincruisere. Daglig leder og deleier, Nora Sjögren Johre, drives av miljøhensyn og drømmen om å gjøre hjemstedet tilgjengelig på en ny måte. Med Sensar Marine med på laget, i form av SmartBoat One i alle båtene, forventer hun å få raskere innsikt og kunnskap om båter med elektrisk fremdrift.

Canal Boats Telemark er pionér i Norden

Telemark er et av verdens første steder hvor du finner så mange elektriske cabin cruisere på samme sted. Canal Boats kan vise til en imponerende båtpark bestående av seks helelektriske cabincruisere, på 33 og 39 fot.. Båtene er produsert av Greenline Yachts, som er pionérer innen elektrifisering av båter. De lanserte hybrid allerede i 2008, og fulgte opp med sin første helelektriske båt i 2018.

Canal Boats fikk anbefalt SmartBoat One fra W-Yacht, som forhandler Greenline i Norge. De har SmartBoat One i sine båter, med god erfaring. Johre forteller at hun gleder seg til å bruke SmartBoat One gjennom sesongen.

- Appen er installert, og vi er spente på hvordan SmartBoat One vil hjelpe oss å ha oversikt over båtene, og samtidig tilby mer tilpasset service til kundene våre.

Gjør både elektriske båter og Telemark mer tilgjengelig

På grunn av blant annet høye priser og manglende ladenettverk, er ikke elektriske båter tilgjengelige for folk flest. Johre håper, og tror, at det bare er spørsmål om tid, og kunnskap, før vi ser flere båter med elektrisk fremdrift på sjøen. Med nordens første ladenettverk for elbåt, etter forespørsel fra Canal Boats selv, har både lokalbefolkning og turister nå muligheten til å oppleve noe helt unikt.

Nora Sjögren Johre i Canal Boats

Nora Sjögren Johre, Daglig leder i Canal Boats.

En uforglemmelig opplevelse med nye inntrykk

Norge er en skikkelig båtnasjon, men de fleste legger ut på tur i skjærgården. Den skjulte perlen, innenlandsferien, blir fort undervurdert. Telemark har uforglemmelige opplevelser å by på - blant annet spektakulær slusing gjennom Telemarkskanalen.

Canal Boats har allerede hatt noen gjester på tur, og Johre forteller om gjester som har fått en helt ny opplevelse av det å reise på båtferie.

- Båter med elektrisk fremdrift gir en helt annen ro i kroppen. De som allerede har vært på tur med båtene våre, forteller at de også opplever naturen på en helt ny og nær måte. Fordi båtene er stillegående, skremmer de blant annet ikke bort det naturlige dyrelivet.

Båter med elektrisk fremdrift må bli fremtiden

Canal Boats er opptatt av at det må skje en elektrifisering av båtparken. FNs klimamål er å kutte klimagassutslipp med 50% innen 2030. Siden fritidsbåtene våre står for mer utslipp enn samtlige motorsykler, mopeder og snøscootere til sammen, vil det være viktig å redusere antallet dieseldrevne båter i årene fremover. Dagens motoriserte fritidsbåter fører også med seg en god del lydforurensning i vannet, som forstyrrer det naturlige livet i sjøen.

SmartBoat One er en trygghet ved overgangen til elektriske båter

Elektrisk fremdrift er såpass nytt, at et viktig fokus for Canal Boats er å finne ut hva som fungerer og ikke. De befinner seg i første rekke på oppdagelsesferden, for å kartlegge hvilke fordeler og eventuelle utfordringer elektriske båter fører med seg. Målet er å legge til rette for å gjøre et inntog med elektriske båter. For å få til dette, må folk faktisk føle seg trygge på båtene og systemene deres. Mange har blant annet rekkeviddeangst når det gjelder elektrisk fremdrift på sjøen. Her tror Johre at SmartBoat One kan spille en viktig rolle.

- Smartboat One er en trygghet for alle som skal gå over til båter med elektrisk fremdrift. I fasen der man skal lære seg alle de elektriske systemene i båten, er SmartBoat One et godt tilskudd for å lære raskere. Det er flott at vi kan samarbeide om å få mer kunnskap om elbåters fremdriftssystemer raskere. Der utfyller vi hverandre.

Mange muligheter med SmartBoat One

I første omgang ser Johre for seg at SmartBoat One skal brukes av de ansatte i Canal Boats, til å kunne følge med på båtenes systemer mens de er på tur. Dette vil gi trygghet både til båteierne og gjestene. Johre ønsker at de skal kunne være i forkant ved å se potensielle feil, eller hjelpe kundene med distanse og forslag til reiseruter. Hvis de kan følge med på hvor båtene befinner seg, ser Johre også for seg at dette kan bidra til litt ekstra kundeservice - kanskje en gratis is fra en bryggecafé som båten har lagt til ved.

- Med SmartBoat One leverer Sensar Marine et system som gjør at man har kontroll, sparer tid og stresser mindre. Det er egentlig akkurat det samme som Canal Boats. Hvis flere leier båt fremfor å eie, vil det både bli bedre plass til alle i havnene samtidig som man slipper mye av kostnadene og arbeidet ved å eie. Vi er glade for partnerskapet med Sensar Marine, fordi vi alle ønsker å bidra til at folk får et mer stressfritt båtliv.

Canal Boats Electric

Salgssjef Ørjan Vognstølen hos Sensar Marine deler tankene til Nora hos Canal Boats.

- Dette er et samarbeid som vi både er stolt og glad vi får være med på. Skal vi nå klimamålene for 2030 så må vi faktisk gjøre noe konkret, og det er det Nora og Canal Boats gjør med den elektriske flåten sin. Vi er i starten av et paradigmeskifte i båtverdenen, og vi i kommer til å utvikle SmartBoat One videre i samarbeid med Canal Boats for å forstå elektriske båter bedre og kunne gi informasjon til bruker som gir mening. Allerede i år kommer vi med flere nye funksjoner som alle båteiere vil sette pris på og vi har store ambisjoner for 2022.

Sensar Marine
Sensar Marine
Del: