<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=338379230277216&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hankø Marina installerer Smartboat One i RIB-båter fra BRIG

Sensar Marine
Sensar Marine
Del:

Hvordan kan SmartBoat One bidra til at båteieren sover bedre om natten? Og hvordan kan systemet forhindre at båteierens kone kommer til en båt som er tom for strøm en fredags kveld? 

Vi har tatt en prat med Atle Staff, som driver Hankø Marina og BRIG Norge sammen med sin kone, Hege Staff. 

Hvem er Hankø Marina?

Hankø Marina ligger midt i Hankøsundet rett øst for Bloksberg / Hankø Yacht Club, kun en snau times biltur sør for Oslo. Hankø Marina tilbyr en komplett marina med Gjestehavnen, faste båtplasser for sommersesongen/vintersesongen og direkte tilgang til ytre Oslofjord.

Det er ikke uten grunn at Hankø Marina er kjent som hele Norges sommerparadis – med sitt yrende båtliv er det et seilermekka. Staff ønsker at marinaen skal være et senter for båtfolk og andre som er glad i sjøen.

– Vi har eget båtsenter med BRIG-RIB-er, en fantastisk restaurant på brygga og drivstoff til veldig hyggelige priser, forteller Staff, som beskriver seg selv som en båtjunkie med saltvann i blodet.
BRIG Sensar Marine Bergen

Verdens raskest voksende BRIG-importør

BRIG er verdens største RIB-produsent og det mestselgende RIB-merket i verden. 

– Faktisk er vi den BRIG-importøren i verden som har økt mest hvert eneste år siden vi begynte. Det er vi veldig stolte og ydmyke over å ha oppnådd, sier Staff, og legger til:

– Det er jeg og kona mi som utgjør BRIG Norge. Uten henne hadde vi ikke fått det til. Hun har jobben til fire mennesker! Hege er Norges største kvinnelige båtimportør, målt i antall båter. Hun styrer all kontakt med BRIG-forhandlerne, mot fabrikk og transport, mens jeg har driftsansvaret. Ei rå dame, rett og slett!

Alle nye BRIG-båter blir “SmartBoat ready”

Den nye generasjonen RIB fra BRIG regnes som verdens mest avanserte og byr på både sikkerhet, moro og ytelse på høyeste nivå. Sikkerhetsfaktoren blir enda sterkere nå som SmartBoat One-systemet kommer som standard tilleggsutstyr på alle BRIG-båtene. Dette betyr at båteiere bare må aktivere enheten og abonnementet, og da vil de kunne overvåke båten fra dag én.

Hvorfor velger Hankø Marina å bruke SmartBoat One i alle BRIG-båter?

– Det går på sikkerhet og trygghet for våre kunder, forklarer Staff. – Vi lager ikke racerbåter, men sporty, komfortable og sikrest mulige båter for hele familien, hvor mor kan være trygg når sønnen er ute og kjører. Skulle det skje noe med kundene våre, så har vi i hvert fall levert en båt som gjør deg tryggest og best mulig. 

RIB står for Rigid Inflatable Boats, men Staff liker å kalle dem Rigid Intelligent Boats. Med SmartBoat One blir BRIG-båtene faktisk intelligente, fortsetter Staff.

– Båten har toveiskommunikasjon med deg som eier. Den svarer, den sier hvor du er, hvor mye strøm du har, om båten er stjålet, og mye mer.

Les mer om SmartBoat One

SmartBoat One kommer til å bli bransjestandard

Staff forteller at han – skeptiker som han er – begynte med å prøve ut SmartBoat One. Men han så fort at systemet funker, og da bestemte han seg for at det skal være standard i alle de nye større BRIG-båter.

– Båten blir rett og slett bedre og sikrere med SmartBoat One. Etter hvert kommer dette sikkert til å bli standard for alle forhandlere, akkurat som med sikkerhetsbelte, airbag og firehjulstrekk i bilbransjen. Vi begynner gradvis nå og viser at vi gjør det standard. Vi er litt “bjellesauer” i så måte, håper jeg. Vi er veldig fokusert på sikkerhet og trygghet på sjøen.

Den gode følelsen av trygghet 

For Staff personlig er det to hovedgrunner til at han bruker SmartBoat One-systemet. 

– Den ene er at jeg setter pris på mine verdier, og verner om dem. I dag har vi alarmer på både hus og biler, og med SmartBoat One har jeg til enhver tid kontroll på hvor båten befinner seg. Skulle noen stikke av med den, får jeg øyeblikkelig et varsel. Og forsikringsmessig er det greit å vite at man enkelt finner båten igjen i løpet av kort tid, sammenlignet med andre lignende systemer, hvor det tar lengre tid å spore opp båtens lokasjon.

Det andre elementet Staff trekker frem, er tryggheten om andre benytter båten din.

– Har man for eksempel barn som er ute på tur, er det veldig greit og trygt å kunne se deres bevegelser og lokasjon til enhver tid, samtidig som man har kontroll på elementer som vannstand i båten, og at lensepumpen fungerer som den skal.

I forbindelse med verdenslanseringen av modellen Navigator 26 i fjor kjørte Staff båten langs hele norskekysten fra Hankø til Kirkenes – en tur på intet mindre enn 1562 nautiske mil. 

– Jeg delte den turen med fabrikken, kona mi og flere, slik at de kunne følge oss hele veien. Vi hadde også VHF med AIS-sender/mottaker i båten, men den var det faktisk ikke like god dekning på. I Lofoten og ute i Barentshavet mistet den oss, mens SmartBoat One beholdt dekningen og klarte å følge oss hele veien. 

Staff forteller at sensorsystemet fra Sensar Marine bidro til å skape en deilig trygghetsfølelse på turen oppover langs norskekysten:

– Vi gikk inn i gjestehavner vi ikke visste noe om på forhånd. Ingen mennesker, og vi måtte bare lese skilt og finne en plass å legge oss på. SmartBoat One gjorde at jeg slapp å bekymre meg når jeg våknet, om båten fortsatt lå der. Jeg kunne se på mobilen – der ligger’n! Dessuten kunne jeg sjekke at det var strøm på batteriet, jeg hadde ikke glemt å skru av noe, det var ikke vann i den. Så når jeg kom til båten, visste jeg at den var klar! 

BRIG Sensar Marine

Les mer om båtturen her!

Du vet at det er strøm på batteriet når kona di kommer til båten! 

For å illustrere en av de mange fordelene båteiere får med SmartBoat One, tar Atle Staff frem et klassisk scenario han ofte er vitne til i sin marina.

– Mor kommer med barna på en fredags kveld og skal ut med båten, mens far jobber. Og så får hun ikke start, fordi batteriet er tomt for strøm. De blir stående der hjelpeløse i regnet. 

Med SmartBoat One kan man enkelt unngå en slik situasjon:

– Far kan sjekke at båten har strøm før mor drar hjemmefra. Han kan si ifra til meg på dagtid, “Sjekk strømmen, er du snill”. Da slipper kona å ringe klokka åtte, kliss våt og med grinete unger, og si at båten ikke starter.

Ifølge Staff blir det en temmelig dyr affære hvis Redningsskøyta må rykke ut og hjelpe med å starte opp en båt som er tom for strøm.

– Redningsskøyta tar 4000 kr i timen hvis du ikke er medlem. Det går sikkert to timer totalt, og da er du brått 8000 kroner fattigere. Det er mer enn SmartBoat One koster, det.  

Smart overvåking er en sentral brikke i trygghetsbildet

Hankø Marina benytter flere kontroll- og sikkerhetssystemer på båtene sine, bl.a. CoastKey og Active Trim. SmartBoat One inngår som en viktig del av den totaltryggheten Hankø Marina selger.

– Folk skal ha trygghet. SmartBoat One er en av trygghetsfaktorene. Systemet koster mellom én og to prosent av båtens verdi. Det er ikke mye penger i den store sammenhengen, når du tenker på hva du får igjen for det. Dette handler om trygghet for dine egne verdier som du har jobbet hardt for og gledet deg til.  

Båtliventusiasten avrunder:

– Vi selger en drøm, ikke et produkt. BRIG er en drøm – du skal ikke kjøpe den bare fordi du trenger en båt, da kan du kjøpe hva som helst annet. Å ha en intelligent, sikker båt er SmartBoat One og Sensar Marine en helt sentral del av.

Sensar Marine
Sensar Marine
Del: